Legat de piese

Dupa cum se stie, am inregistrat si noi de curand primele piese Toy Machines. Din dorinta de a realiza ceva, sau poate doar din plictiseala, am inchegat si noi, cu greu, doua melodii prin care am incercat (nu inseamna ca am si reusit) sa comunicam si noi ceva, o stare de spirit, un mesaj. In ciuda numarului mare de laude cu care am fost asaltati (cine stie cat de sincere) trebuie sa spun ca m-am bucurat enorm cand am auzit si putina critica. Da, critici din partea unor persoane care intradevar stiu cu ce se mananca lucrul asta, si stiu sa ofere indicatii (pe care am de gand sa le iau in considerare) cu privire la locurile unde ar putea fi mai bine. Insa pe langa criticile constructive au venit, desigur, si cele de la toti "expertii din umbra" care nu s-au putut abtina sa nu spuna si ei ca "Ba, e bine, da parca parca nu e chiar atat de bine" sau "Nah nu stiu, parca ii lipseste ceva". Nu am fost incuiat, si din aceasta cauza, am trecut cu vederea ca unele din persoanele care au tinut "sa-si dea cu parerea" nu au pus in viata lor mana pe un instrument muzical, sau nu reusesc sa priceapa ca avand in vedere conditiile slabute de inregistrare si de prelucrare a unei piese in Suceava ar fi chiar f... culmea sa sunam din prima ca "Metallica"(ca de astia tot romanu' stie). Insa daca tot tineti sa va expuneti punctul de vedere, macar veniti cu ceva concret. Spuneti si voi ca ori sunt prea lalaite, ori sunt prea sarace din punct de vedere instrumental, ori spuneti ca suntem varza. Daca tot vreti sa ne ajutati, sau chiar daca nu vreti sa ne ajutati ci vreti doar sa fiti si voi remarcati, macar veniti si voi cu ceva palpabil. Astea fiind spuse, sper ca nu am suparat pe nimeni cu mini-protestul meu, si sper chiar sa aud mai multe din partea voastra, a celor care va obositi din cand in cand sa dati play la o piesa Toy Machines (haideti ca nu-s chiar asa multe:D ).

Smokey

6 comments:

T said...

ar trebui sa ma simt cu musca pe caciula? :(

T said...

ma rog, daca vreti un sfat bun, listen up:
ar trebui sa va gasiti un sound care sa va defineasca, un soi de amprenta care prin care sa va identificati, si sa aveti un mesaj, nu are importanta ce anume, pe care sa il dati, cam atat. ar trebui sa umpleti un pic sunetul pe toate frecventele, nu incontinuu, insa aici is deja detalii despre cum sa iti faci tonul la chitara si cum sa il mixezi ca sa iasa totul bine. teoria la astea nu o stiu deloc, eu din chitara mea[ actuala, >:) ] nu pot sa scot decat un ton foarte varza. printre altele mai tine de voi daca vreti sa respectati standardele [intro, vers, refren, vers, refren, bridge, vers, solo, outro], sau daca vreti sa inovati in domeniul asta. conteaza foarte mult daca vreti sa faceti o muzica pentru un target restrans, dar educat sau daca vreti sa ajungeti comerciali. nu prea mi-a placut intro-ul ala lung si schimbator de la never again, nu mi-a placut deloc tonul de chitara, parea melodia goala, insa aici e deja gustul meu, eu prefer ceva cu mult mai mult crunch si joase, insa asta nu s-ar fi pretat stilului vostru. rock on si bafta la bac. eh, ce mi-ar place si mie sa am mai mult timp sa cant. :(

Smokey said...

nu ma refeream la tine cu criticile:) tu ai dat intotdeauna sfaturi bune. Ma refeream la altii. Stiu ca never again in formula asta nu e chiar cea mai reusita piesa, dar e prima si e a noastra. Dupa ce am inregistrat-o ne-au venit si nou o multime de alte idei, alt sfarsit, alt ton la chitara, alte volume, voce de backing, insa de-acum nu mai avem ce face. Am eu o teorie cum ca prima piesa a unei trupe trebuie sa sune aiurea:)). Multumesc pentru promptitudinea de care ai dat dovada, si sper sa te aud pe viitor(cantand). Bafta!

Anonymous said...

seara.....cantati destul de binisor.....as vrea si melodia morning rush.....de unde pot sa fac rost de ea?

Smokey said...

da-mi add sau trimite-mi un mail la big.smoke69@yahoo.com

Anonymous said...

id:blakang3l_gl